AUDI RS Q3 SPORTBACK | Performance SUV-coupé

Klik op een van de afbeeldingen om deze te vergroten

Opvallend anders

De eigen designkenmerken van de nieuwe Audi RS Q3 Sportback maken het prestatiepotentieel zichtbaar voor de buitenwereld. Dat hij heel wat in zijn mars heeft, blijkt al uit de indrukwekkende voorkant met speciale RS-bumper en glanzend zwarte singleframe-grille. De laag aflopende daklijn en de stijgende schouderlijn zijn allesbepalend voor de sportieve uitstraling. De met 10 millimeter verbrede spatbordranden versterken zijn gespierde uiterlijk. De optionele 21-inch lichtmetalen velgen zijn uitzonderlijk groot in dit segment. De speciale RS-bumper inclusief diffusor met glanzend zwarte afwerking en de speciale RS-dakspoiler bepalen het beeld aan de achterkant. Dankzij de vlakliggende achterruit oogt hij mooi breed.

  • Vermogen 400 pk (294 kW)
  • Acceleratie 4,5 sec (0 - 100 km/h)
  • Koppel 480 Nm

RSQ3SB_Actie.jpg

Meer impulsen per seconde

De legendarische 2,5-liter vijfcilinder TFSI-motor zorgt continu voor nieuwe impulsen. Niet zo gek met een vermogen van 294 kW/400 pk en een koppel van 480 Nm. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 8,8–8,9 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie is 202–204 g/km. Dankzij het standaard RS-sportonderstel, waardoor de RS Q3 Sportback tien millimeter lager op de weg ligt dan zijn modelgenoten, zijn bochten een sensatie. Voor een strak stuurkarakter is een speciaal voor de Audi RS Q3 Sportback aangepaste progressieve stuurinstallatie gemonteerd. Optioneel zijn de dempers instelbaar voor nog meer rijdynamiek en -stabiliteit, een betere handelbaarheid en de keuzemogelijkheid voor meer comfort. De speciale RS-remmen zijn voorbehouden aan deze snelle uitvoering. Een mooie optie zijn de rode remzadels. Of ga meteen voor het summum: optionele keramische remmen met grijze, rode of blauwe remzadels.

RSQ3SB_Interieur.jpg

Een compromisloos interieur

De dynamiek van de Audi RS Q3 Sportback is ook binnenin zichtbaar. Standaard zijn er het met leder beklede RS-sportstuur dat aan de onderzijde is afgevlakt en de antraciete aluminium decoratielijsten van het type Race. Optioneel zijn deze panelen te vervangen door een afwerking met zwarte pianolak of koolstofvezel. Ook optioneel zijn de RS-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en nappalederen bekleding inclusief honingraatstikselpatroon. Naar wens is de sportieve beleving te versterken met rode of blauwe details. Leuk detail: bij het openen van de deuren wordt ‘Audi Sport’ op de grond geprojecteerd.