24 september 2020

Volkswagen ID.4 onthuld en begin oktober bestelbaar

Volkswagen ID.4 onthuld en begin oktober bestelbaar
De ID.4: Volkswagen's elektrische cross-over

De Volkswagen ID.4 is woensdag officieel onthuld. De nieuwe elektrische cross-over is begin oktober bestelbaar.

Houd mij op de Hoogte

'De ID.4 is, net als de ID.3, gebouwd op het nieuwe MEB platform van de Volkswagen Group. De ID.4 is 4 meter 58 lang, 1 meter 85 breed, en 1 meter 165 hoog. Daarmee is de Volkswagen ID.4 groter dan de Volkswagen Tiguan. De actieradius van de ID.4 is ronduit spectaculair: Met een volle accu kun je tot wel 500 kilometer rijden op een lading*! 

De ID.4 is zal rond de jaarwisseling beschikbaar zijn. Je kunt bij ons deze bijzondere Volkswagen alvast configureren én ook bestellen, zodat je als een van de eersten met de ID.4 kunt gaan rijden. Je bent welkom in onze showroom. Onze verkoopadviseurs helpen je graag!'

Het formaat van de ID.4 komt aardig overeen met dat van zijn neefje, de ŠKODA ENYAQ, die drie weken eerder aan het publiek is gepresenteerd. De bagageruimte van de ID.4 is met 543 liter (en met de achterbank neergeklapt 1.575 liter) zo'n 40 liter kleiner dan die van de ENYAQ, maar makkelijk te openen met één voetbeweging dankzij de Easy Open & Close-technologie.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Volkswagen's elektrische SUV: de ID.4

ID. Design

De krachtige lijnen van de ID.4 geven hem een robuuste SUV-look. En daarbij is hij ook nog eens zeer gestroomlijnd. Dat zit 'm vooral in de details. Zo werken de achterlichtunits samen met de achterspoiler aan een optimale airflow. Volkswagen zet de designtaal van de ID. Family duidelijk voort: aan de voorkant zien we de karakteristieke koplampen die we al kennen van de ID.3. En ook aan de ID.4 ontbreekt een grille. De ID.4 is leverbaar met IQ.Light matrix-ledkoplampen die de bestuurder welkom heten. Ook de achterkant kan worden voorzien van 3D led-achterlichtunits die de bestuurder verwelkomen of uitzwaaien.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Het interieur van de ID.4

Minimalistisch interieur

Ook het minimalistische interieur van de ID.4 is vegelijkbaar met dat van de ID.3. Op het dashboard zijn nagenoeg geen knoppen of schakelaars te vinden. Alles is digitaal. De belangrijke informatie wordt weergegeven op het compacte display, te bedienen en geplaatst achter het multifunctionele stuurwiel. Ook kan de ID.4 kan worden uitgerust met een head-up display met 'augmented reality'. Via het 10" (of optioneel 12") centraal geplaatste touchscreen display zijn navigatie-, telefoon- en multimediafuncties op te roepen. De 'open space' van het interieur, die kenmerkend zal zijn voor de gehele ID. Family, krijgt dankzij het grote glazen panoramadak (standaard op ID.4 1ST Max) nog een extra demensie. Ook de flexibel in te delen middenconsole, die los staat van het dashboard, draagt bij aan de opgeruimde uitstraling van het interieur.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Het dashboard van de ID.4

Be the first

Er komen bij de marktintroductie twee versies van de ID.4: de ID.4 1ST en de ID.4 1ST Max. Bij beide versies bevindt de elektromotor zich op de achteras. De cross-over is daarmee voorzien van achterwielaandrijving. De elektromotor is in deze versies 204 pk sterk. Daarmee sprint de ID.4 in 8,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Hij rijdt 160 km/u op top. In een later stadium volgen er ook versies met een elektromotor op de vooras, en dus vierwielaandrijving. Net als de ŠKODA ENYAQ kan ook de ID.4 worden voorzien van een trekhaak, waaraan een aanhanger van maximaal 1.000 kg kan worden gekoppeld.

Houd mij op de Hoogte

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

De ID.4 opladen aan een snellader

Met het centraal en laag geplaatste 77 kWh accupakket komt de ID.4 maximaal 520 kilometer ver. Snelladen kan tot 125 kWh. Het is mogelijk om in 30 minuten zo'n 325 km aan actieradius bij te laden.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Het accupakket van de ID.4

Compleet uitgerust

De ID.4 1ST is voorzien van dual zone climate control, stuurwielverwarming, Discover Pro-navigatie en 20" velgen in 'Drammen'-design. Ook lane assist en adaptive cruise control zijn standaard. De ID.4 1ST Max heeft 21" velgen, panoramadak, elektrisch verstelbare stoelen en dergelijke daarbovenop.

De ID.4 is begin oktober te bestellen bij Van den Udenhout. Prijzen volgen in aanloop naar de marktintroductie.

De Volkswagen ID.4 komt naar Nederland

Terug

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Meld je aan voor één van onze nieuwsbrieven en ontvang het laatste nieuws over (de merken & modellen van) Van den Udenhout als eerste in je mailbox!

Elke nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd, uitschrijven is op ieder moment mogelijk.

 

Ja, ik meld mij aan